pátek 1. listopadu 2013

Chilli con carne

Výborná večeře, která zahřeje i pokud si uděláte málo pálivou verzi. 

Suroviny:
  • 500 g mletého hovězího (vždycky je lepší si ho umlít doma nebo nechat řezníka, než kupovat už umleté)
  • 400 g červených fazolí v plechovce (=1 plechovka)
  • 400 g rajčat v plechovce (=1 plechovka)
  • 150 g mrkve (2 střední)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku, rozmělněné
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce passaty (tuhého rajského protlaku)
  • 1 lžička mletého chilli, sladké paprikv a mletého kmínu, dále trochu majoránky, oregana a utlučené dvě kuličky novéhé koření, jeden hřebíček a trochu římského kmínu
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř
  • kostička hořké čokolády.


Olej rozpálíme v hrnci a smažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i česnek, koření a oloupanou a nastrouhanou mrkev. Nakonec vsypeme maso a prudce jej opečeme. Zalijeme ho hrnkem vody  (spíš méně, a kdyžtak přilijte) a přidáme plechovku rajčat, cukr, sůl a pepř a passatu. Až maso změkne (20 minut), vmícháme slité fazole a necháme prohřát. Na závěr zamícháme kostičku hořké čokolády.




Žádné komentáře:

Okomentovat