pátek 15. listopadu 2013

Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem

Recept na tento výborný chleba pochází ze stránek zdrave-dobroty.cz a upravila jsem poměry, které mi nějak nevycházely.

Suroviny:
  • 230 g hladké mouky (část můžeme nahradit celozrnnou)
  • lžička soli
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml mléka 
  • 50 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 10 kousku sušených rajčat, pokrájených
  • 25 g nastrouhaného parmazánu
  • sušená bazalka, oregáno, pesto apod.
Suché přísady promícháme, přidáme ty tekuté a smícháme v těsto. To nalijeme do formy, navrch nastrouháme trochu parmezánu a pečeme asi 50 min na 180°C.

Pekla jsem v menší formě na biskupský chlebíček.



2 komentáře:

  1. Můžu se zeptat? :-) Proč jenom část, myslíš, že kdybych dala celou celozrnou,tak to nebude ono? Anebo špaldovou? Snažím vyhýbat bílé mouce co to jde.... jinak vypadá úžasně !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, můžeš to zkusit, ale moje zkušenost je taková, že hůře kyne a chlebíček by asi nebyl tak nadýchaný. Proto většinou míchám :-)

    OdpovědětVymazat