středa 2. října 2013

Tvarožník

Tvarožníků je spoustu, tohle je moje varianta, která se skvěle hodí na snídani (vystačí na 4 porce, ale dva dny v lednici vydrží).

Suroviny:

  • 250 g odtučněného tvarohu z vaničky
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 120 g krupičky (pšeničné, špaldové)
  • 2 balení vanilkového cukru, nebo cukr + vanilkové aroma nebo jiné sladidlo
  • 40 g mletých mandlí (nebo kokosu či jiných ořechů)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • ovoce na ozdobení


Tvaroh a smetanu vyšleháme se žloutky, přidáme cukr, krupičku, mandle a kypřící prášek a nakonec jemně vmícháme vyšlehané bílky. Směs nalijeme do formy (buď silikonové, nebo vyložené pečícím papírem) a poklademe ovocem - já použila švestky. Pečeme asi 40 minut na 200 °C. Na posledních deset minut zvýšíme teplotu, aby se tvarožník trochu "opekl".

Před a po ;-).

Hotový tvarožník.


Žádné komentáře:

Okomentovat