Zajímavý nápad, se kterým přišla Dona Gisele na svém blogu. Na rozdíl od ní ale kaši vařím, protože mi jinak nezměkne, a nechutná. Suroviny vystačí na dvě porce, ideální na snídani.
Suroviny:
- 90 g pšenice
- 250 ml mléka
- něco na oslazení (džem, med, cukr, sirup apod.)
- kokos
- skořice
- případně lžíce krupičky na zhoustnutí
Pšenici zalijeme vodou a necháme přes noc nasáknout v hrnečku. Druhý den ji dáme klíčit. Ideální je na to nádoba z uříznuté PET láhve, jako je vidět v tomto návodu. Pravidelně (několikrát denně) proléváme vodou a za tři dny od namáčení (obilí tedy klíčí dva celé dny) máme hotovo. Pšenici rozmixujeme v robotu a asi 10 minut povaříme s mlékem. Pak přidáme kokos, sladidlo a skořici, případně chvíli povaříme s krupičkou, a podáváme.
Namočená pšenice; naklíčená v mixéru; umixovaná připravená v hrnci. |
Hotová kaše. |
& Mann, In. http://axhetbtb93.dip.jp https://imgur.com/a/xFfruDj https://imgur.com/a/qKm2Jdr https://imgur.com/a/BGgLo3K https://imgur.com/a/wiXoroA http://xlo12nbj8l.dip.jp https://imgur.com/a/RcXjanK
OdpovědětVymazat