úterý 29. října 2013

Kaše z naklíčené pšenice

Zajímavý nápad, se kterým přišla Dona Gisele na svém blogu. Na rozdíl od ní ale kaši vařím, protože mi jinak nezměkne, a nechutná. Suroviny vystačí na dvě porce, ideální na snídani.

Suroviny:

  • 90 g pšenice
  • 250 ml mléka
  • něco na oslazení (džem, med, cukr, sirup apod.)
  • kokos
  • skořice
  • případně lžíce krupičky na zhoustnutí


Pšenici zalijeme vodou a necháme přes noc nasáknout v hrnečku. Druhý den ji dáme klíčit. Ideální je na to nádoba z uříznuté PET láhve, jako je vidět v tomto návodu. Pravidelně (několikrát denně) proléváme vodou a za tři dny od namáčení (obilí tedy klíčí dva celé dny) máme hotovo. Pšenici rozmixujeme v robotu a asi 10 minut povaříme s mlékem. Pak přidáme kokos, sladidlo a skořici, případně chvíli povaříme s krupičkou, a podáváme. 

Namočená pšenice; naklíčená v mixéru; umixovaná připravená v hrnci.

Hotová kaše.

1 komentář: