Konečně jsem našla recept na zelňáky, jaký jsem si představovala - křupavé, se spoustou zelí a vonící po domácím sádle. Pochází z tohoto kuchařského blogu. Suroviny vystačí na malou dávku (na fotce).
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 225 g kysaného zelí, pokrájeného na kratší kousky
- 75 g kvalitního sádla (já použila rovnou sádlo se škvarky)
- dvě lžíce škvarků, najemno nakrájených (pokud nebyly v sádle)
- 1/2 vejce
- sůl, pepř a mletý nebo celý kmín
Ze surovin vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenkou placku a tu nařežeme na čtverce nebo obdélníky. Ty klademe na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 20 min v troubě rozpálené na 200°C.
Jedna dávka bude málo ;-) . |
Žádné komentáře:
Okomentovat