čtvrtek 26. září 2013

Zelňáky

Konečně jsem našla recept na zelňáky, jaký jsem si představovala - křupavé, se spoustou zelí a vonící po domácím sádle. Pochází z tohoto kuchařského blogu. Suroviny vystačí na malou dávku (na fotce).

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 225 g kysaného zelí, pokrájeného na kratší kousky
  • 75 g kvalitního sádla (já použila rovnou sádlo se škvarky)
  • dvě lžíce škvarků, najemno nakrájených (pokud nebyly v sádle)
  • 1/2 vejce
  • sůl, pepř a mletý nebo celý kmín


Ze surovin vypracujeme těsto, rozválíme ho na tenkou placku a tu nařežeme na čtverce nebo obdélníky. Ty klademe na plech, vyložený pečícím papírem, a pečeme asi 20 min v troubě rozpálené na 200°C.

Jedna dávka bude málo ;-) .




Žádné komentáře:

Okomentovat