středa 29. ledna 2014

Cheesecake

Recept pochází z blogu Crusty Corner a na první pokus jsem si vybrala pouze třetinové množství náplně. Úplně stačilo.

Suroviny:
Krusta:
  • 1 a 1/3 balení červených čtvercových BeBe sušenek
  • poloviční množství másla (tedy asi 80 g)
Krém:
  • 300 g Philadelfie
  • 60 ml mléka
  • 80 g zakysané smetany
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 10 g hladké mouky


Všechny suroviny necháme hodinu před přípravou na lince, aby měly pokojovou teplotu. Sušenky pořádně rozdrtíme mixérem nebo v utěrce a smícháme je s máslem. Hmotu rozprostřeme do kulaté formy (nezapomene vymazat) a "udusáme" dnem skleničky. Do Philadelfie mixérem vmícháme cukr, a pak už jen ručně a jemně zamícháme další suroviny. Cheesecake budeme péct ve vodní lázni, proto pokud nemáte silikonovou formu, musíte ji obalit staniolem, aby se do ní nedostala voda. Krémovou směs nalijeme na korpus a necháme pár minut stát, aby vyprchaly bublinky. Troubu rozpálíme na 175°C. Do hlubokého plechu nalijeme asi 1 cm vařící vody, vložíme formu a dáme péci do trouby na 50 minut (při větším množství náplně trochu přidejte). Během pečení troubu neotevírejte a vydržte to ještě dalších 6 hodiny, aby povrch nepopraskal. Pak dejte cheesecake zchladit do lednice, a můžete podávat.




Žádné komentáře:

Okomentovat