Recept pochází z blogu Crusty Corner a na první pokus jsem si vybrala pouze třetinové množství náplně. Úplně stačilo.
Suroviny:
Krusta:
- 1 a 1/3 balení červených čtvercových BeBe sušenek
- poloviční množství másla (tedy asi 80 g)
- 300 g Philadelfie
- 60 ml mléka
- 80 g zakysané smetany
- pár kapek vanilkového extraktu
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 10 g hladké mouky
Všechny suroviny necháme hodinu před přípravou na lince, aby měly pokojovou teplotu. Sušenky pořádně rozdrtíme mixérem nebo v utěrce a smícháme je s máslem. Hmotu rozprostřeme do kulaté formy (nezapomene vymazat) a "udusáme" dnem skleničky. Do Philadelfie mixérem vmícháme cukr, a pak už jen ručně a jemně zamícháme další suroviny. Cheesecake budeme péct ve vodní lázni, proto pokud nemáte silikonovou formu, musíte ji obalit staniolem, aby se do ní nedostala voda. Krémovou směs nalijeme na korpus a necháme pár minut stát, aby vyprchaly bublinky. Troubu rozpálíme na 175°C. Do hlubokého plechu nalijeme asi 1 cm vařící vody, vložíme formu a dáme péci do trouby na 50 minut (při větším množství náplně trochu přidejte). Během pečení troubu neotevírejte a vydržte to ještě dalších 6 hodiny, aby povrch nepopraskal. Pak dejte cheesecake zchladit do lednice, a můžete podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat