pondělí 9. prosince 2013

Linecké cukroví

Recept pochází z Albert magazínu z prosince 2012.

Suroviny:

  • 200 g másla pokojové teploty
  • 100 g moučkové cukru + na posypání
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
  • džem na spojování

Ze všech surovin kromě džemu vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme přes noc odpočívat v lednici. Druhý den z něj vyválíme tenčí plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary - je vhodné si počítat, kolik kterých máte, aby vám vyšly dvojice s dírou a bez díry. Pečeme v troubě rozpálené na 180°C 5-8 minut. Potom slepujeme nějakým kyselejším džemem - ideální je rybízový (já měla z josty).




Žádné komentáře:

Okomentovat