neděle 1. prosince 2013

Vanilkové rohlíčky

Recept je z časopisu Albert v kuchyni z prosince 2012. Jemně mleté mandel jsem koupila v Lidlu.

Suroviny:

  • 300 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 g másla (já dala půl na půl máslo a Heru)
  • 100 g mandlí (oloupaných a umletých)
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr a sáček vanilkového na obalování


Máslo nakrájíme na víc kusů, dáme do misky a přidáme další suroviny. Necháme chvíli v pokojové teplotě a pak rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a přes noc nebo na několik hodin uložíme do lednice. Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme v troubě rozpálené na 180°C asi 12 minut, než mírně zezlátnou. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.



Žádné komentáře:

Okomentovat