Recept je z časopisu Albert v kuchyni z prosince 2012. Jemně mleté mandel jsem koupila v Lidlu.
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 200 g másla (já dala půl na půl máslo a Heru)
- 100 g mandlí (oloupaných a umletých)
- 2 žloutky
- moučkový cukr a sáček vanilkového na obalování
Máslo nakrájíme na víc kusů, dáme do misky a přidáme další suroviny. Necháme chvíli v pokojové teplotě a pak rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a přes noc nebo na několik hodin uložíme do lednice. Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme v troubě rozpálené na 180°C asi 12 minut, než mírně zezlátnou. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Žádné komentáře:
Okomentovat