neděle 2. února 2014

Dýňové muffiny

Z obrovských dýní hokkaido je občas více pyré, než je potřeba na polévku. Tento recept nabízí jeho využití.

Suroviny:

  • 350 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček + na posypání
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 50 g rozinek
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 40 g másla 
  • 3 velké lžíce medu
  • 150 ml mléka
  • 250 g dýňového pyré
  • 1 vejce
  • skořice, zázvor, perníkové koření
  • trochu třtinového cukru


Dýni nakrájíme na větší kostky a vaříme ve vodě (bez soli, koření apod.) do změknutí. Pak většinu vody slijeme a dýni rozmixujeme na pyré. V míse smícháme sypké ingredience, přidáme med rozpuštěný s máslem, pyré, žloutek a mléko a smícháme v těsto, které se snadno nabírá lžící. Bílek vyšleháme dotuha a opatrně zamícháme do těsta. Naplníme formičky a povrch muffinů posypeme trochou ovesných vloček a třtinového cukru. Pečeme asi 25 minut v troubě rozpálené na 180°C.



Žádné komentáře:

Okomentovat