pondělí 3. března 2014

Bulky (například na hamburgery)

Recept pochází z kuchařky Klenoty klasické evropské kuchyně od Romana Vaňka

Suroviny:

  • 50 g másla (pokojové teploty)
  • 280 ml mléka (vlažné)
  • 450 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 g cukru
  • 15 g čerstvého droždí
  • mléko na potření + sezam nebo mák na posypání


Droždí rozdrobíme, přidáme ostatní suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout asi hodinu, než zdvojnásobí svůj objem. Pak z těsta na vále vytvarujeme váleček, nakrájíme na požadovaný počet housek (mě jich vyšlo asi 12) a kousky skulíme do bochánků. Ty dáme v dostatečné vzdálenosti na plech, nařízneme do kříže a necháme kynout ještě asi 20 minut. Potřeme mlékem, posypeme sezamem (či mákem) a pečeme asi 15 minut v troubě rozpálené na 200°C.



Žádné komentáře:

Okomentovat